LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906   päivää invalidisoivia kipuja
996   päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859   päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659   päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340   päivää kyypakkauksen tabletteja
253   päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160   päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97   päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiria toteuttava taiteeni ilmentää taitavaa tyylikeinoa, joka paljastaa julkisen terveydenhuollon epäkohtia sekä tarkastelee todellisuuden ja ihanteiden ristiriitoja. Teoksessani vallitsee kriittinen, ivallinen ja leikkisä asenne, joka tuo esille yhteiskunnallisia ongelmia julkisen rahoituksen alla.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Muista nauttia elämästä ❤️ #MementoMori

Totta puhuen, elämässä on paljon vakavia asioita, mutta välillä on hyvä muistaa, että me kaikki olemme kuolevaisia. Latinankielinen lause “memento te mortalem esse” tarkoittaa juuri tätä: muista olevasi kuolevainen. Mutta älkäämme vaipuko synkkyyteen! Voimme ottaa tämän ajatuksen vähän rennommin ja vitsikkäämmin.

Kuvitellaanpa tilanne: Heräät aamulla, ja ensimmäinen ajatuksesi on “memento te mortalem esse.” Voisitko kuvitella, että herätyskello soisi sen sijaan synkän latinanlaulun sijaan? Ehkäpä se toisi hymyn huulillesi – tai ainakin saisi sinut pomppaamaan ylös sängystä!

Kuolevaisuuden muistaminen voi olla hyvä tapa saada perspektiiviä elämään. Se auttaa meitä arvostamaan jokaista hetkeä ja tekemään niistä merkityksellisiä. Mutta voimme tehdä sen ilman synkistelyä.

Esimerkiksi, kun mietit työpaikkaasi tai opiskelujasi, voit ajatella, että “memento te mortalem esse” tarkoittaa, että aikaa hukkaamatta on aika tarttua tilaisuuteen ja nauttia siitä. Jos istut ruuhkassa, voit kääntää sen huumoriksi ja sanoa itsellesi, että “memento te mortalem esse, enkö voisi olla jossain mukavammassa paikassa juuri nyt?”

Kaiken kaikkiaan, kuolevaisuuden muistaminen ei tarkoita, että meidän pitäisi olla synkkiä tai ahdistuneita. Se on muistutus siitä, että elämä on lyhyt, ja meidän pitäisi nauttia siitä parhaamme mukaan. Joten hymyillään, nautitaan elämästä ja muistetaan, että jokaisella hetkellä on arvonsa, vaikka se olisikin hieman vitsikäs muodossa “memento te mortalem esse.”