LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteen muoto ja tyylillinen keino, joka ottaa kiinni todellisuuden ja ihanteiden ristiriidoista sekä arvostelee julkisen terveydenhuollon epäkohtia. Teoksessani heijastuu kriittinen, pilkallinen ja provosoiva asenne, terävä ivallisuus.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Myytinmurtajien -#ketamiinihoito #kipulääke: Kohtaaminen Jamie Hynemanin kanssa

Kuvittelepa tilanne: olet juuri poistumassa ketamiinihoidosta sairaalasta, kun kohtaat miehen, joka näyttää aivan Jamie Hynemanilta – tiedäthän sen mursun näköisen, viiksekkään miehen Myytinmurtajista. Tässä tarinassa yhdistyy huono muisti, julkkiksen ulkonäkö ja psykiatrian oma vastaava ylilääkäri aivan odottamattomalla tavalla.

Olen aina ollut huono muistamaan nimiä, mutta vahva visuaalinen muisti auttaa minua tunnistamaan kasvot. Niinpä olen havainnut yhdisteleväni tunnistamani henkilöiden ulkonäköjä julkkiksiin, ja tässä tapauksessa valitsin Jamie Hynemanin, tuo legendaarinen myytinmurtaja. Voiko olla parempaa tapaa kuvata ylilääkäriä joka on kirjoittanut tietämättäni elämäni tarinaa potilastietoihini kuin vertaamalla häntä mursuun?

Turvallisuusalan taustani tarkoittaa sitä, että olen tottunut tarkkailemaan ympäristöäni tarkasti – tuijotan ihmisiä silmiin kunnes havaitsen että heidän katseensa kääntyy pois. Kun näin “Jamie Hynemanin” sairaalasta poistuessani, päätin pitää miehen mielessäni. Vaikka olen päättänyt olla paljastamatta hoitohenkilökunnan nimiä, en voi vastustaa kiusausta kuvailla heitä ulkonäön perusteella.

Ahaa-hetki koitti, kun löysin psykiatrian ylilääkärin kuvan TYKS:in nettisivuilta. Nimi ja kasvot loksahtivat yhteen, ja silmät viiksineen olivat tutut – ne olivat ne samat silmät ja viikset, joiden kohtaaminen oli jäänyt mieleeni. Hassua, miten voin yhdistää lääkärin, jonka vastaanotolla en ollut koskaan käynyt, Myytinmurtajien kasvoihin.

Nyt joka kerta kun ajattelen psykiatrian ylilääkäriä ja hänen kuvitelmiaan minusta, en voi olla hymyilemättä mielessäni. Myytinmurtaja-ketamiimihoito osoittautui odottamattomaksi ja humoristiseksi seikkailuksi, joka muutti tapaa, jolla näen lääkärit – ainakin ne, jotka muistuttavat mursua ja tekevät työtään myyttien murtamiseksi.

Muistellaan menneitä huumorin avulla ja nauretaan jälkikäteen ihmismielen kykyä paikata puuttuvia aisteja 😂