LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906   päivää invalidisoivia kipuja
996   päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859   päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659   päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340   päivää kyypakkauksen tabletteja
253   päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160   päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97   päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteellinen ilmaisumuoto ja tyylillinen väline, joka tarttuu todellisuuden ja ideaalien välisiin ristiriitoihin ja arvioi julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni kuvastaa kriittistä, ironista ja provosoivaa otetta, joka tuo esiin terävän pilkanteon.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#Käsienpesu ei ole riittävä #varotoimi #Covid19 vastaan – #hengityksensuojain #FFP2 #FFP3

Hengityselimistön huumoripommi: Taistelu Covid-19 vastaan pisaravarotoimin on kuin vaipan pukeminen päälle kun ripulit on jo housuissa.

Tervetuloa hulvattomaan matkaan ilmavälitteisten tautien kiehtovaan maailmaan, jossa pisarat tekevät tärkeää taidetta ja kädet pesevät hämmentäviä juonia! Pääosin ilmavälitteisesti leviävä monielinsairaus on saanut vastaansa vallankumouksellisen aseen: pisaravarotoimet.

Kuvitellaan hetki tilanne, jossa ilman hengittäminen olisi kuin osallistuminen tieteiselokuvaan – pisarat leijailisivat ilmassa, muodostaen näyttäviä kuvioita ja taikuutta, mutta samalla tuoden mukanaan salakavalan monielinsairauden. Kuinka torjua näitä salaperäisiä pisaroita? Vastaus on yksinkertainen: pisaravarotoimin! – LOL!

Kätevät pisarat suojaavat meitä kuin supersankarit, jotka kantavat kilpeä taistellessaan monielinsairauksia vastaan. Toisin sanoen, pidä etäisyyttä ja vältä pisaratanssia – ellei sitten ole erityisen taitava tanssija.

Mutta huomio, hyvät lukijat: vaikka pisaravarotoimet ovat nerokas keksintö, älkää unohtako käsihygienian voimaa! Kädet ovat kuin supersankareiden sivusaaga – ne tekevät työnsä hiljaisesti, mutta ovat välttämättömiä sankaritarinan juonelle.

Vaikka käsihygienia on ehdottomasti suositeltavaa, on aika tuoda esille yksi pieni mutta olennainen yksityiskohta. Vaikka kädet peseekin niin kiiltäviksi kuin supersankarikilpi, se ei valitettavasti suojaa tätä erityistä monielinsairautta vastaan. Kyseessä ei olekaan käsihygienia, vaan ilmanvaihto: FFP2- ja FFP3-tasoiset hengityssuojaimet ovat todelliset tähdet tässä monielinsairauksien torjunnassa.

Joten suosittelen kaikille – pistäkää hengityssuojaimet päälle ja valmistautukaa pisaroiden tanssiin! Muistakaa, kun ilmanvaihto tulee taisteluun, pisarat väistyvät ja kädet voivat keskittyä muihin seikkailuihin.

Toisaalta – meillähän on jo rokotteet eikä koronalta voi välttyä – joten käytät hengityksensuojainta tai et niin sillä nyt ei enää ole niin isoa merkitystä – kaikkihan me kuitenkin lopulta kuollaan 😷😂