LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirillani ilmaisen taiteellisen ilmaisun muodon, joka kyseenalaistaa todellisuuden ja ihanteiden välistä kuilua sekä arvostelee julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni leimaa kriittinen, pilkallinen ja voimakkaasti arvosteleva sävy, pureva huumori.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#Lääkäri’n suorittama #kaasuvalotus #terveydenhuolto #sote

Ovelaa Kaasuvalotusta: Kun Lääkärikäynnistä Tulee Draamaa

Oletko koskaan käynyt lääkärissä, ja sitten näet kanta-arkistossa kuin seikkailutarinan, jota et tiennyt eläväsi? Tervetuloa lääketieteellisen kaasuvalotuksen maailmaan – se tunne, kun diagnoosi tuntuu olevan suoraan psykopaattisen juonenkirjoittajan kynästä.

Termi “gaslighting” sai alkunsa vuonna 1938 Patrick Hamiltonin näytelmästä. Tarinassa aviomies yrittää saada vaimonsa uskomaan, että tämän mielenterveys on horjunut. Kuin elokuvassa, hän himmentää kaasuvaloa ja sitten teeskentelee, ettei ymmärrä vaimonsa hämmästelyä.

Nykyään gaslighting viittaa tarkoitukselliseen harhauttamiseen, erityisesti parisuhteissa. Jos muistiasi ja järkeäsi kyseenalaistetaan toistuvasti, aluksi saatat vain hymähtää. Mutta ajan myötä epäröinti hiipii mieleesi.

Mitä jos toinen onkin oikeassa? Mitä jos muistisi pettää ja ylireagointisi on aiheellista? Epävarmuus hiipii, itsetunto murenee, et usko enää omiin kokemuksiisi.

Kaasuvalottaja voittaa, kun tulet riippuvaiseksi harhauttajasta. Hän tietää ja ymmärtää kaiken sinua paremmin. Tervetuloa kaasuvalotuksen kieroille poluille – siellä totuus sumentuu ja manipulointi kukoistaa.

Lue myös: