LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906   päivää invalidisoivia kipuja
996   päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859   päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659   päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340   päivää kyypakkauksen tabletteja
253   päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160   päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97   päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiri on taiteen muoto ja ilmaisukeino, joka tarkastelee terävästi todellisuuden ja ihanteiden ristiriitoja ja arvostelee julkisen terveydenhuollon ongelmia. Satiirisessa teoksessani heijastuu kriittinen, pisteliäs ja voimakas asenne, pureva pilkka.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#Turku #Kaskenlinna #huume-#hoitaja

Turun Sanomien paljastama Kaskenlinnan saattohoito-osaston kohu on järkyttävä esimerkki siitä, miten terveydenhuoltoalalla voi olla vakavia ongelmia. Kukaan ei ansaitse hoitajaa, joka käyttää työpaikkansa vessaa piikittääkseen itseään kipulääkkeillä. On käsittämätöntä, että tällainen henkilö on saanut työskennellä neljä vuotta terveyskeskuksessa.

Kollegat yrittivät varoittaa Kaskenlinnaa tästä hoitajasta, mutta mikään ei näytä pysäyttäneen hänen holtitonta käytöstään. Hän kävi sairaala-apteekissa omin päin, ja hänen ongelmansa lääkkeiden ja alkoholin kanssa olivat tiedossa. Miksi tällainen henkilö sai jatkaa työskentelyä terveydenhuollon parissa?

Kaskenlinnan ylihoitaja kiitti tiedosta, mutta mitä hän teki asian suhteen? Ja miksi vasta viime vuoden syksyllä tämä karmea totuus paljastui valvontakameran ansiosta? On selvää, että tämä hoitaja ei ole ansainnut paikkaansa terveydenhuollossa.

Lisäksi paljastui, että hoitajalla on aiempaa rikostaustaa, mukaan lukien rattijuopumus ja varkaus. Miten tällainen henkilö on päässyt edes töihin paikkaan missä käsitellään huumaavia lääkkeitä? Tämä on täysin epäoikeudenmukaista niitä potilaita kohtaan, joiden hoidosta hän oli vastuussa.

Onneksi tällainen hoitaja ei enää työskentele Kaskenlinnassa. Toivottavasti tämä tapaus herättää terveydenhuoltoalan toimijat ja viranomaiset tarkastelemaan huolellisemmin henkilökunnan taustoja ja toimintaa. Potilaiden turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, eikä tällaisille hoitajille saa olla sijaa terveydenhuollossa.

Itse aiemmin ollessani kipujeni vuoksi osastojaksolla, kun minut oli kolmena peräkkäisenä iltana kuljetettu ambulanssilla päivystykseen – lääkäri oli määrännyt unilääkkeen iltaisin tarvittaessa. En kuitenkaan koskaan pyytänyt niitä unilääkkeitä, mutta silti ne oli merkattu annetuiksi ja pillerit olivat hävinneet taivaan tuuliin.

Pelkästään tuo kyseinen tapaus sai minut kummastelemaan miten se voi olla edes mahdollista!