LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteen muoto ja ilmaisukeino, joka tarkastelee tarkkaavaisesti todellisuuden ja ihanteiden ristiriitaisuuksia sekä ottaa kantaa julkisen terveydenhuollon ongelmiin. Teoksessani vallitsee kriittinen, leikkisä ja terävämielinen asenne, joka purkaa asioita terävän satiirin avulla.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#SOTE:n #resurssipula’sta johtuva #korona-#rokote -viivästys tullee aiheuttamaan lisää #resurssi’pulaa

SYKSYN koronaepidemian ryöpsähtäessä koronarokotusten ja niiden myöhäinen jakelu ovat aiheuttaneet suurta raivoa ja pettymystä. Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen tiivistää kansan tunteet vastatessaan kysymykseen siitä, kuinka ihmeessä voimme vielä kolmen vuoden jälkeen olla tässä tilanteessa.

Hänen osoittaessaan pettymyksensä terveydenhuollon kykenemättömyyteen oppia menneistä virheistä, on vaikea olla tuntematta samaa turhautumista. Kolmen vuoden aikana meillä oli mahdollisuus saada arvokasta oppia joukkorokotusten järjestämisestä, joten miksi emme ole ottaneet siitä opiksemme?

Ruotsalainen korostaa erityisesti väestön ja ikääntyneiden tarvetta saada rokotteet nopeasti ja sujuvasti. On sietämätöntä, että heidän terveytensä ja turvallisuutensa asetetaan vaakalaudalle huonosti organisoitujen rokotusten takia. Apulaisylilääkäri vetoaa hyvinvointialueisiin, vaatien rokotusten lisäämistä ja ajanvarausten helpottamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) myönsi aiemmin, että koronarokotukset alkoivat liian myöhään suhteessa tautiepidemiaan. Tämä on täysin anteeksiantamatonta. THL:n ylilääkäri Tuija Leinon väite, että syy myöhästymiseen on hyvinvointialueiden resurssipula, kuulostaa vain tekosyyltä. Meillä oli tieto, meillä oli kokemus joukkorokotuksista, joten mitä ihmettä tapahtui?

Ruotsalainen ei anna periksi Leinon väitteille, vaan osoittaa, että influenssarokotusten suhteen olemme edelleen aikataulussa. Tämä vain korostaa sitä, kuinka suuri pettymys koronarokotusten hitaus ja sekasorto ovat olleet. Kaikki 65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset sekä voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat ansaitsevat parempaa.

On aika herätä ja vaatia vastuullisuutta terveydenhuollon ammattilaisilta ja päättäjiltä. Koronarokotukset ovat elintärkeitä, ja niiden järjestäminen on oltava prioriteetti. Suomalaiset ansaitsevat parempaa kuin tämä surkea epäonnistuminen.

Suomen terveydenhuolto alkaa yhä enemmän ja enemmän näyttämään hölmölän toiminnalta!