LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiria toteuttava taiteeni ilmentää taitavaa tyylikeinoa, joka paljastaa julkisen terveydenhuollon epäkohtia sekä tarkastelee todellisuuden ja ihanteiden ristiriitoja. Teoksessani vallitsee kriittinen, ivallinen ja leikkisä asenne, joka tuo esille yhteiskunnallisia ongelmia julkisen rahoituksen alla.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#Poliisi: #pommiuhkaus #Raisio #bussi #käsikranaatti #käsiase #mielenterveys

Suomessa mielenterveyspalveluista ei tulisi säästää!

Tuntuu jotenkin sairaalta toiminnalta, että aidoista kivuista kärsivää henkilöä kohdellaan mielenterveydellisistä oireiluista kärsivänä ja samaan aikaan joku hullu suorittaa pommiuhkauksen linja-autossa!

SOTE:n rahoitusta on lisättävä!


Linja-auton matkustajia uhannut epäilty otettiin kiinni Raisiossa

Poliisi sai lauantaina kello 13.33 hälytyksen hätäkeskuksen kautta Raisiossa sattuneesta tilanteesta, jossa linja-auton matkustajia oli uhkailtu hengenvaarallisesti. Epäillyllä henkilöllä epäillään olleen räjähde ja mahdollisesti käsiase, joita hän käytti uhkauksiinsa.

Tilanne sai alkunsa, kun epäilty matkustaja nousi linja-autoon Raisiossa. Matkan aikana hän nousi yhtäkkiä paikaltaan ja alkoi uhkailla muita matkustajia sekä kuljettajaa. Hän vaati, ettei linja-auton ovia avattaisi, ja uhkasi räjäyttää käsikranaatin, mikäli kukaan yrittäisi poistua.

Onneksi linja-auton kuljettaja pysäytti ajoneuvon ja avasi ovet, antaen matkustajille mahdollisuuden poistua. Linja-autossa oli noin 20 matkustajaa tilanteen aikana, mutta kukaan heistä ei loukkaantunut.

Poliisi reagoi nopeasti ja useita partioita saapui paikalle. Epäilty saatiin kiinni linja-auton ulkopuolelta noin kello 13.40, ja kiinniotto sujui rauhallisesti. Paikalta löydettiin käsikranaatti, mutta se osoittautui deaktivoiduksi. Sen sijaan käsiasetta ei löydetty tapahtumapaikalta.

Poliisi on nyt tehnyt alustavan pidätyksen epäillystä miehestä, jota epäillään laittomasta uhkauksesta. Muut mahdolliset syytteet ja rikosnimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. Poliisi tiedottaa asiasta lisää, mutta tiedotetaan aikaisintaan ensi viikolla.

Tapauksen järkyttämille matkustajille on tarjolla kriisiapua sosiaalipäivystyksen kautta puhelinnumerossa 02 2626003.

Tämä tapahtuma osoittaa jälleen kerran, kuinka nopea poliisin reagointi ja ammattitaitoinen toiminta voivat pelastaa ihmishenkiä vaaratilanteissa. Samalla se korostaa myös kriisiavun tärkeyttä tilanteisiin joutuneille, jotta he voivat käsitellä kokemaansa ja saada tarvittavaa tukea.

Lue alkuperäinen poliisin tiedote: LINKKI