LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteellinen ilmaisutapa ja tyylisuunta, joka ottaa kiinni todellisuuden ja ihanteiden välisistä ristiriidoista ja antaa äänen julkisen terveydenhuollon puutteille. Teokseni ydin on kriittinen, pilkallinen ja terävä huumori, joka teroittaa asetuksensa kohteeseen.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#Ikäihmiset ja heidän tarpeensa saada ajankohtainen #rokotus #infektio #influenssa #korona #pneumokokki

Rokotukset ovat ehdottoman välttämättömiä vakavien infektiotautien torjunnassa, mutta tämän yhteiskunnan välinpitämättömyyden edessä minun on pakko sanoa: tarpeeksi on jo tarpeeksi! Suomessa yli 65-vuotiaat, nuo yhteiskuntamme viisauden ja kokemuksen kantajat, joutuvat kärsimään puutteellisista rokotusohjelmista. Iän myötä immuunijärjestelmä heikkenee, ja heidän riskinsä sairastua vakaviin tauteihin kasvaa. Ja mitä teemme? Emme tarjoa heille riittävästi suojaa.

Infektiot ovat syy päivystyskäynteihin ja sairaalahoitoihin, jotka puolestaan heikentävät ihmisten toimintakykyä. Jos kuntoutus epäonnistuu, he joutuvat pysyvään laitoshoitoon. Tämä on häpeällistä ja epäinhimillistä!

Influenssarokotteet, koronarokotteet ja pneumokokkirokotteet voisivat pelastaa monien elämän ja vähentää kärsimystä, mutta me emme tarjoa niitä kattavasti. Miksi? Onko ihmisten terveys todellakin niin vähäpätöinen asia? Tutkimukset ovat osoittaneet näiden rokotteiden tehon, ja silti jätämme heikot ja vanhukset oman onnensa nojaan.

Uusia ja tehokkaampia rokotteita on saatavilla, mutta niitä tarjotaan vain harvoille. Miksi? Vanhukset ansaitsevat parhaan mahdollisen suojan, mutta heille tarjotaan edelleen vain vanhentuneita vaihtoehtoja.

On aika tehdä jotain! Tarjoamme maksuttomat rokotteet laajemmalle kohderyhmälle ja annamme vanhuksille mahdollisuuden suojautua tehokkaammilla rokotteilla. Tämä on heidän oikeutensa ja yhteiskuntamme velvollisuus.

Herpes zoster -rokotetta on ollut saatavilla, mutta monet eivät ole saaneet sitä. Uudempi rekombinanttirokote on vieläkin tehokkaampi, mutta emme tarjoa sitä kaikille. Miksi me sallimme ihmisten kärsivän, kun voisimme estää sen?

Nyt on aika toimia ja antaa vanhuksille ja riskiryhmille ansaitsemansa suojelu. Tämä ei ole oikea aika tinkimiselle tai viivyttelylle. On aika tehdä oikein ja osoittaa, että huolehdimme yhteiskunnan heikoimmista jäsenistä.