LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirilla, joka on taiteen ilmaisumuoto ja tyylillinen väline, otan kiinni todellisuuden ja ihanteiden välisiin eroavaisuuksiin sekä arvostelen julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni yhdistää kriittisen, ironisen ja terävän asenteen, purevan ivan.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#SOTE-säästötavoite: epärealistinen uhkapeli

Hallituksen säästötavoite SOTE-palveluista on täysin epärealistinen ja perustuu pelkkään toiveajatteluun! He luulevat, että hyvinvointialueet voivat taikoa rahaa tyhjästä ja tehostaa toimintaansa kuin ihmeidentekijät. Mutta totuus on, että tämä suunnitelma on pelkkä uhkapeli Suomen julkisen talouden kanssa.

Jos nämä hyvinvointialueet eivät onnistu tavoitteessaan – mikä on hyvin todennäköistä – niin Petteri Orpon hallituksen niin kutsuttu “tasapainotus” uhkaa jäädä kauas 6 miljardin euron säästötavoitteesta. Tämä ei ole pelkästään epäoikeudenmukaista niitä kohtaan, jotka tarvitsevat SOTE-palveluita, vaan se asettaa myös koko maan talouden vaaraan.

Hallituksen on herättävä todellisuuteen ja lopetettava tämä naurettava säästötavoite, joka uhkaa romuttaa terveydenhuollon ja hyvinvointipalvelut. Suomen kansalaisten terveys ja hyvinvointi eivät voi olla pelinappuloita poliittisessa uhkapelissä. On aika asettaa ihmisten tarpeet etusijalle ja unohtaa nämä epärealistiset säästötavoitteet, jotka eivät palvele ketään muuta kuin poliitikkoja itseään.