LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906   päivää invalidisoivia kipuja
996   päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859   päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659   päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340   päivää kyypakkauksen tabletteja
253   päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160   päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97   päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirillinen ilmaisuni taiteessa on tyylikeino, joka paljastaa yhteiskunnallisten ihanteiden ja todellisuuden väliset ristiriidat sekä tuo esille julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni leimaa kriittinen, ilkikurinen ja voimakkaan kärjistävä asenne, pureva iva.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Uudet artikkelit jatkossa kerran viikossa – #SOTE #Marin #Orpo

Hakukoneoptimoinnin mukaisesti olen saavuttanut yli 100 artikkelin sisällön, joten jatkossa alan julkaisemaan uusia artikkeleita vain kerran viikossa.

Uudet artikkelit julkaistaan joka maanantai 06:00.

Jatkossa panostan taas enemmän toiseen blogiini osoitteessa www.juhosaastamoinen.com


Nykyinen Petteri Orpon hallitus peri Sanna Marinin hallitukselta suunnitelmatalousmallin mukaisesti rakennetun SOTE-järjestelmän, ja voisin sanoa, että tämä perintö ei ole ollut juuri positiivinen. Tämä uusi järjestelmä on osoittautunut äärimmäisen kalliiksi, eikä se tunnu vastaavan lainkaan väestön todellisiin tarpeisiin. Mikä sitten on kaikkein turhauttavinta, on se, että tähän mennessä ei ole asetettu mitään selkeitä mittareita sote-uudistuksen vaikutusten seuraamiseksi.

On täysin käsittämätöntä, että näin mittavassa uudistuksessa, joka vaikuttaa suoraan kansalaisten terveyteen, ei ole asetettu selkeitä mittareita ja seurantajärjestelmiä. Miten voimme arvioida, toimiiko tämä uusi järjestelmä vai ei, jos emme edes mittaa sen vaikutuksia? Tämä tuntuu kuin sokkona hyppäisi syvään veteen ja toivoisi parasta.

Valitettavasti sote-uudistuksen vaikutukset eivät näy heti, vaan ne voivat ilmetä vasta 3-5 vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaa sitä, että hallituksella on vielä tilaisuus korjata virheensä, mutta se vaatii selkeää tahtoa ja valmiutta kuunnella asiantuntijoita ja väestön huolenaiheita.

Suomalaisten terveys ei saa olla poliittisen pelinappulan roolissa, ja on aika ryhdistäytyä ja tehdä oikeita päätöksiä kansalaisten parhaaksi!