LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirilla ilmaisen taiteessani eron todellisuuden ja ihanteiden välillä sekä tuon esiin julkisen terveydenhuollon ongelmia. Teoksessani heijastuu kriittinen, leikkisä ja provosoiva lähestymistapa, terävä pilkka.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Maailman yleisin #harhaluulo, joka ei olekaan harhaluulo -harhaluulo


Tervetuloa lukemaan artikkeliani harhaluulo-harhaluulosta, tuosta kaikkialla ympärillämme piilevästä mysteeristä! Kyllä, oletko koskaan miettinyt, mikä ihmeen harhaluulo-harhaluulo ja miksi se vaivaa niin monia? No, älä huoli, olen täällä avaamassa tämän yhden suurimmista ihmiskunnan salaisuuksista!

Harhaluulon harhaluulo – Tiedämme kaikesta kaiken

Kuvitellaanpa tilanne: istut sohvalla, pidät käsissäsi internetin kuningasta, älypuhelinta, ja seuraat uutisia. Aivan yhtäkkiä tunnet pienen nipistyksen varpaassasi. Onko se hyttynen? Ei, se on harhaluulo, joka nousee pinnalle. Luulit tietäväsi, mistä on kyse, mutta se onkin vain pieni harha, joka saa sinut tuntemaan olevasi maailman paras diagnostikko!

Someaikakausi on tuonut harhoihin uudenlaisen merkityksen. Kun aiemmin naapurin täti diagnosoi itsellään kaiken mahdollisen kotilääkäri-kirjasta, nyt voimme kaikki tulla tohtoreiksi netissä. Kuka tarvitsee lääketieteellisen koulutuksen, kun Google on ystävämme? Päänsärky, väsymys, tai jopa kynsien lohkeaminen – ei hätää, olet löytänyt oireillesi täsmällisen diagnoosin, joka on tietysti aina syöpä.

Unohda lääkärit, terveysgurut ovat vastaus kaikkiin terveysongelmiimme. Heidän sanansa ovat kuin pyhä totuus, ja meidän tulisi uskoa jokaista ravintosuosituksensa sanaa. Aamulla syö pari raakamunaa ja juo parsakaalimehua, niin kaikki vaivasi katoavat kuin taikaiskusta. Ja älä unohda päivittäistä annosta kurkumaa – sehän parantaa kaiken!

Näihin harhoihin liittyy myös vahvasti itsehoito. Miksi mennä lääkäriin, kun voimme hoitaa itse itseämme? Tutkitaanhan me kyllä netistä, mitä jokin oire tarkoittaa. Sitten tilataan kaikki mahdolliset luontaistuotteet ja superfoodit, jotka lupaavat ratkaista ongelmamme.

Ja jos ne eivät auta, syy on selvä: emme syö niitä tarpeeksi tai Maria Nordin’in sekä Antti Heikkilä’n kirjat on jäänyt ostamatta.

Lopuksi, nämä harhat ovat kaikkialla, mutta se on myös täysin kuviteltu ilmiö. Me kaikki olemme välillä hypokondrikoita ja luulemme tietävämme, mikä meitä vaivaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lääkäreillä ja ammattilaisilla on paikkansa terveytemme ylläpitäjinä.

Niin kauan kuin pidämme huumorin mukana, voimme nauttia elämästä ilman liiallisia huolia. Ja jos seuraavan kerran luulet sairastavasi harhojen harhaa, muista tarkistaa se kännykälläsi Googlesta – se kertoo sinulle totuuden! 😀

Jos olet työntänyt ananaksen alapäähäsi kuten Nordin tai imenyt vähähiilihydraattista ruokaa nenääsi kuten Heikkilä, niin ainoa keino pelastautua tilanteesta on hakata noitarumpuja ja rukoilla yksisarvisten enkelipölyä päällä seisoen täydenkuun aikaan ylihintaista-detox-juomaa takapuoleesi valuttaen.

Tämä artikkeli on täysin burleskimaisen satiirinen eikä heijasta todellista terveysneuvontaa. Muista aina kääntyä koulutetun terveydenhuolto-ammattilaisen puoleen terveysongelmien kanssa.

Älä usko hölynpölyyn tai kirjakauppiaisiin.