LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiri on taiteenmuoto ja tyylikeino, jonka avulla voi tarkastella ja arvostella yhteiskunnallisia epäkohtia terveydenhuollon kontekstissa. Teoksessani ilmenee kriittinen, ivallinen ja terävästi sanottu näkemys näistä aiheista.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Naurua napaan asti: Vitsit terveyden edistäjinä


Nykyään terveys ja hyvinvointi ovat pinnalla kuin viimeisin some-haaste. Mutta tiesitkö, että yksi parhaimmista terveyden edistäjistä on yksinkertaisesti nauraminen? Kyllä, olet lukenut oikein, vitsit voivat olla avain terveempään elämään! Tämä artikkeli valaisee, kuinka nauru voi tehdä hyvää niin kehollesi kuin mielellesi.

Naurun voima

Nauru on ikivanha tapahtuma, joka yhdistää meitä kaikkia, ja sillä on voimakas vaikutus. Se saa meidät tuntemaan olomme onnelliseksi ja rentoutuneeksi. Mutta nauru tekee paljon enemmän kuin vain nostaa tunnelmaa. Se laittaa kehosi työskentelemään ja voi parantaa terveyttäsi monin tavoin.

Nauru nostaa mielialaa

Kun nauramme, kehomme vapauttaa endorfiineja, luonnollisia “onnellisuushormoneja”, jotka auttavat lievittämään stressiä ja ahdistusta. Näiden pienten kemiallisten apureiden ansiosta tunnemme olomme pirteämmiksi ja iloisemmiksi.

Nauru vahvistaa immuunijärjestelmää

Nauru ei ainoastaan saa meitä tuntemaan olomme hyväksi, vaan se voi myös parantaa immuunijärjestelmäämme. Taikurit ovat osoittaneet, että säännöllinen nauru saattaa lisätä elimistön kykyä torjua infektioita ja sairauksia.

Nauru treenaa vatsalihaksia

Tiedätkö sen tunteen, kun naurat niin kovaa, että vatsalihaksesi alkavat särkeä? Se on merkki siitä, että olet tehnyt vatsalihastreenin ilman kuntosalille lähtemistä! Nauraminen on loistava tapa vahvistaa vatsalihaksiasi ja parantaa keskivartalon lihasten kuntoa.

Nauru yhdistää ihmisiä

Vitsien jakaminen ja yhdessä nauraminen luo vahvoja sosiaalisia siteitä. Se auttaa meitä tuntemaan olomme yhteenkuuluviksi ja lähentää ihmisiä toisiinsa. Joten älä epäröi jakaa parhaita vitsejäsi ystäviesi kanssa!

Kuinka lisätä naurua elämääsi?

Nyt kun tiedät, kuinka tärkeää nauru voi olla terveydellesi, saatat miettiä, kuinka voit lisätä sitä arkeesi. Tässä muutamia vinkkejä:

1. Katso komediaa: Käy elokuvissa tai käännä televisio komediasarjojen ääreen.

2. Keskustele ystävien kanssa: Vietä aikaa ystäviesi kanssa ja jaa hauskoja tarinoita ja vitsejä.

3. Osallistu naurujoogaan: Kyllä, se on oikea juttu! Naurujooga on hauska ja terveellinen tapa nauttia naurusta ryhmässä vaikka kirjoittaja ei sitä vielä olekaan kokeillut

4. Lue vitsejä: Pidä vitsikirjaa tai etsi vitsejä verkosta ja lue niitä aina kun tarvitset naurua.

Nyt kun tiedät naurun terveyshyödyt, älä enää pidättele nauruasi. Anna itsesi nauttia siitä täysillä, ja pidä hauskaa matkalla kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää!

Tämä artikkeli toivottavasti sai sinut hymyilemään ja inspiroi lisää naurua elämääsi. Muista, että nauru on yksi parhaista lääkkeistä, ja se on täysin ilmaista 😂