LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirillani ilmaisen taidetta ja tyylillisiä valintoja, jotka tarttuvat todellisuuden ja ihanteiden kontrasteihin sekä arvostellen julkisen terveydenhuollon epäkohtia. Tyylissäni ilmenee kriittistä, ivallista ja provosoivaa asennetta.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Eero on ystävällinen ja avulias

Kerran pienessä kylässä asui mies nimeltä Eero. Eero oli tunnettu ystävällisestä luonteestaan ja avuliaisuudestaan, mutta hänellä oli erikoinen piirre – hän oli luulosairas. Hän saattoi helposti saada päähänsä oudon ajatuksen ja vakuuttua siitä täysin.

Eräänä aurinkoisena päivänä Eero istui puiston penkillä ja katseli ohikulkevia ihmisiä. Yhtäkkiä hän huomasi pariskunnan, joka näytti onnelliselta. Eeron mielessä alkoi itää ajatus: “He varmasti nauravat minulle selän takana.” Hän ei voinut enää kieltää sitä itseltään, vaan oli vakuuttunut siitä, että kaikki ihmiset pilkkasivat häntä.

Eero alkoi vältellä muita ja sulkeutua yhä enemmän omaan maailmaansa. Hän oli varma, että kaikki olivat hänen vihamiehiään, vaikka kukaan ei ollut tehnyt hänelle pahaa. Hän alkoi myös nähdä merkkejä ja viestejä, jotka vahvistivat hänen luulonsa.

Ystävät ja perhe huomasivat Eeron muuttuneen käytöksen ja huolissaan hänestä. He yrittivät puhua hänelle järkeä, mutta Eero ei suostunut uskomaan, että hänellä oli luulosairaus. Hän oli vakuuttunut, että muut yrittivät vain saada hänet vaihtamaan mielipidettään.

Pian Eero oli täysin eristyksissä, ja hänen elämänsä oli täynnä pelkoa ja epäluuloa. Hän menetti ystävänsä ja työpaikkansa, ja hänen terveytensä alkoi heiketä. Lopulta hänen perheensä päätti puuttua tilanteeseen ja vei hänet psykiatrin vastaanotolle.

Käyntien myötä Eero alkoi saada apua ja ymmärsi vähitellen, että hänen ajatuksensa olivat olleet harhaa. Psykiatri auttoi häntä käsittelemään luulosairaudeksi kutsuttua häiriötään ja tarjosi tukea. Eeron elämä alkoi pikkuhiljaa kohentua, kun hän oppi erottamaan todellisuuden kuvitelmistaan.

Luulosairaus oli Eerolle kova paikka, mutta ammattilaisen avulla hän oppi hallitsemaan sitä ja palaamaan takaisin ystävien ja perheen luo. Tarina opettaa meille, kuinka tärkeää on tunnistaa ja hoitaa mielenterveysongelmia, ja miten tuki läheisiltä ja ammattilaisilta voi auttaa paljon.