LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906   päivää invalidisoivia kipuja
996   päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859   päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659   päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340   päivää kyypakkauksen tabletteja
253   päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160   päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97   päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteen laji ja tyylikeino, joka tarttuu todellisuuden ja ihanteiden eroavaisuuksiin ja kritisoi julkisen terveydenhuollon epäkohtia. Satiirista teostani läpäisee kriittinen, pilkallinen ja aggressiivinen asenne, pureva iva.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Rouva Murhinen ja liian myöhäinen apu

Rouva Murhinen oli aina ollut hieman liian itsepäinen omaksi parhaakseen. Hänellä oli taipumus sivuuttaa pienet terveysvaivat ja pukea ne huumorin verhoon. Jos joku yritti neuvoa häntä hakemaan apua, hän vain nauroi ja sanoi: “Ei hätää, minä olen kuin Supermies!”

Ajan myötä kuitenkin Rouva Murhisen terveys alkoi rapistua, mutta hän jatkoi kepeitä vitsejään ja vakuutti kaikille olevansa täysin kunnossa. Hän kärsi kivuista, väsymyksestä ja muista oireista, mutta hän ei hakenut apua.

Eräänä päivänä ystävät huomasivat, että Rouva Murhisen tila oli selvästi pahentunut. He yrittivät saada hänet käymään lääkärissä, mutta hän kieltäytyi edelleen ja väitti olevansa vain “pienen flunssan” kourissa. Hän vitsaili, että “lääkärit pelkäävät minua enemmän kuin minä pelkään heitä!”

Valitettavasti tilanne ei parantunut, ja lopulta ystävät järjestivät puoliväkisin Rouva Murhiselle lääkärikäynnin. Siellä paljastui, että hänellä oli vakava sairaus, joka olisi pitänyt hoitaa aikoja sitten. Hoidot aloitettiin, mutta valitettavasti ne tulivat liian myöhään.

Rouva Murhinen oppi kantapään kautta, ettei terveysongelmia voi vähätellä. Hän toivoi, että olisi kuunnellut ystäviään ja hakenut apua aikaisemmin. Hän oli todellakin ollut kuin Supermies, mutta jokainen tarvitsee välillä apua, jopa supersankarit.

Tämä tarina muistuttaa meitä siitä, kuinka tärkeää on ottaa terveysongelmat vakavasti ja hakea apua ajoissa. Ei ole koskaan liian myöhäistä pyytää apua ja hoitaa terveyttä huolellisesti.