LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiri on taiteen muoto ja ilmaisukeino, joka tarkastelee terävästi todellisuuden ja ihanteiden ristiriitoja ja arvostelee julkisen terveydenhuollon ongelmia. Satiirisessa teoksessani heijastuu kriittinen, pisteliäs ja voimakas asenne, pureva pilkka.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


Haluatko todella elää ikuisesti nuorena? #Alphaville #ForeverYoung #video

Ikuisesti nuori: Laulu ikuisten toiveesta

Tarkastelen sanoituksia laulusta “Forever Young”, joka on tunnettu kappale 1980-luvulta. Laulussa pohditaan ikuisuuden ja nuoruuden teemoja sekä ihmisen halua pysyä nuorena ikuisesti.

Muusikko Rod Stewartin esittämä kappale “Forever Young” on klassikko, joka on säilyttänyt suosionsa vuosien varrella. Kappaleen sanoitukset koskettavat monia kuulijoita ja herättävät syviä tunteita ikuisuuden ja nuoruuden kaipuusta.

Sanoituksissa lauletaan “Let’s dance in style, let’s dance for a while,” mikä viittaa hetken nauttimiseen ja elämän juhlimiseen. “Heaven can wait, we’re only watching the skies” korostaa toivoa ja odotusta paremmasta tulevaisuudesta. Kuitenkin seuraava rivi, “Hoping for the best but expecting the worst,” muistuttaa meitä elämän epävarmuudesta ja odottamattomista käännekohdista.

Kappaleessa esitetään kysymys: “Are you gonna drop the bomb or not?” Tämä voi symboloida ihmisen taistelua oman kohtalonsa ja tulevaisuutensa hallinnasta. Toisaalta sanoituksissa heijastuu myös halu elää nuorena ja nauttia elämästä täysillä.

“I want to be forever young” toistuva refrain kertoo kaipuusta ikuisen nuoruuden perään. Se voi edustaa toiveita säilyttää nuoruuden into ja elämänilo läpi elämän.

Kappaleen väliosassa kuvaillaan, miten nuoruus on kuin auringonvalossa kimaltelevat timantit – kauniita ja arvokkaita. Se on ajanjakso, joka jättää jälkensä ja jota kaikki eivät haluaisi koskaan menettää.

Lopuksi kappale rohkaisee meitä tavoittelemaan unelmiamme ja elämään elämämme täysillä. Se muistuttaa meitä siitä, että niin monia seikkailuja ja unelmia jää toteuttamatta, ellei tartu tilaisuuteen.

“Forever Young” on kappale, joka koskettaa monia syvällisillä teemoillaan ja herättää meissä kysymyksiä ikuisten toiveiden tärkeydestä. Se kannustaa meitä nauttimaan elämästä ja olemaan ikuisesti nuoria sydämessämme, vaikka aika kulkee eteenpäin.

Kun kuuntelemme tätä kappaletta, voimme antaa sen muistuttaa meitä siitä, että nuoruus ei ole vain ikä, vaan myös asenne ja elämänasenne.

Toivotan kaikille mahdollisuuden olla “ikuisesti nuoria” omalla tavallaan ja elää elämää täydellä sydämellä.