LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiirini on taiteellinen ilmaisumuoto ja tyylillinen väline, joka tarttuu todellisuuden ja ideaalien välisiin ristiriitoihin ja arvioi julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni kuvastaa kriittistä, ironista ja provosoivaa otetta, joka tuo esiin terävän pilkanteon.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#hydrokortison kuin kaksiteräinen miekka – vaikutus #mieliala’an #video

Tuplasin hydrokortisonin annoksen reilu viikko sitten – mikä virhe!

Mutta tiedättekö, hydrokortison on kuin se kuuluisa kaksiteräinen miekka. Aiemmin pienet annokset auttoivat minua kuin ihme, mutta nyt ne eivät enää tunnu tehoavan. Onko kipuni lisääntyneet vai onko lääke menettänyt voimansa? Tämä on yksi niistä mysteereistä, joita yritän ratkaista ilman asianmukaista koulutusta tai tietotaitoa.

Mielestäni nämä asiat kuuluisi lääkärin ratkaistavaksi.

Olen huomannut, että suurin hyöty hydrokortisonista on ollut kipujen lieventyminen, mutta nyt ne alkavat taas vaivata minua. Kipu on kuin uhmaikäinen lapsi – se ei tottele aina. Ja tiedättekö, sisäreisiin alkaa ilmestyä taas patteja, mikä ei ole lainkaan mukavaa – juuri kun olin jo päässyt unohtamaan ne.

Kirvely laajentunut muutaman kuukauden sisällä myös reisien etuosaan, tuntuu kuin hehkuvia hiiliä olisi lihaksissa käytön jälkeen. Parasta olisi vain olla käyttämättä niitä olleenkaan.

Tuntuu siltä, että olen jumissa tilanteessa, johon ei löydy toimivaa ratkaisua.

Olisipa minulla kipuihin kouluttautunut lääkäri määrittämässä millä keinoin kipujani hoidetaan.

Alennan annoksen takaisin aiempaan, koska äkkinäisestä annoksen nostosta tuli liikaa haittavaikutuksia.

Annosmäärä on muutoinkin vaikea pitää tasaisena, joudun jauhamaan 50mg tabletin jauhoksi ja silmämääräisesti arvioimaan siitä aamuisin 1/10 nuolaisemalla sormea ja tökkäämällä sen jauheeseen. Annosmäärää ei pysty pitämään tasaisena joka päivä edellämainituista syistä.

Kuka tietää, ehkäpä nauru on paras lääke, ja tämä tilanne on vain yksi suuri vitsi, joka odottaa ratkaisuaan. Joka tapauksessa, pysykää huumorin avulla liikkeellä, ja ehkä se auttaa meitä kaikkia selviytymään hydrokortisonin ja kipujen kaksiteräisestä miekasta!