LUULOSAIRAUS.COM © tarina julkisen terveydenhuollon kulissien takaa

KIPU JOTA KOHDELLAAN LUULOSAIRAUTENA


6906  päivää invalidisoivia kipuja
996  päivää Astra Zeneca’n rokotteesta
859  päivää ensimmäisestä lähetteestä TYKS:iin
659  päivää toisesta lähetteestä TYKS:iin
340  päivää kyypakkauksen tabletteja
253  päivää kolmannesta lähetteestä TYKS:iin
160  päivää kivun päähoitovastuu itsellä
97  päivää neljännestä lähetteestä TYKS:iin

Satiiri on taiteellinen ilmaisumuoto ja tyylillinen keino, jonka avulla otan kiinni eroavaisuuksiin todellisuuden ja ihanteiden välillä sekä arvostelen julkisen terveydenhuollon puutteita. Teokseni henkii kriittistä, pilkallista ja intensiivistä asennetta, purevaa ivaa.

Suunnitelmatalous ei toimi SOTE:ssa.

SOTE:n rahoitusta tulee lisätä!


#luulosairaus: hahmotelma #psykiatria #psykoterapia-#terapeutti etsimiseksi #kuntoutus #kela #tyks #ParannammeJokaPäivä #video


Hyvä vastaanottaja, tämä sähköposti on lähetetty useammalle terapeutille kerralla sekä yhteystiedot antaneelle TYKS Akuuttipsykiatrian hoitajalle.

Myös sähköpostista kopio menee Mehiläisen psykiatrille. Hän on minulle pitkäaikaisin ja luotettavin lääkärikontakti jolta olen saanut kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Ilman hänen apuaan en välttämättä olisi nyt kirjoittamassa tätä sähköpostia.

Sähköpostin vastaanottajatiedot on piilotettu EU:n GDPR-lain noudattamiseksi, etten syyllistyisi henkilötietorekisteri-lain rikkomiseen.


Sain yhteystietonne TYKS Akuuttipsykiatrian hoitajalta ja hän ohjeisti, että minun tulisi kirjoittaa esittely itsestäni ja tilanteestani terapeuteille jotta yksi heistä voisi mahdollisesti ottaa minut asiakkaakseen. Käsittääkseni tämä on normaali toimintamalli sopivaa terapeuttia etsiessä.

Tilanteeni on mielestäni ehkä hieman haastava ja siksi vaatineekin laajemman taustoittamisen jotta mahdolliseen asiakkuuteen löytyisi sopiva terapeutti jo heti ensimmäisellä kerralla.

Ymmärrän kyllä jos kalenterinne on jo niin täynnä ettei hoitosuhdetta voida edes harkita tulevaisuudessakaan.
Mahdollinen hoitosuhde voidaan aloittaa vaikka vasta vuoden 2024 puolella – tilanteeni ei mielestäni nyt vaadi kiireisiä toimia koska kipuni on toistaiseksi hallinnassa ja mielialani kunnossa – suositusten vastaisella lääke-aineella johon en saa reseptiä. Reseptin voi ilmeisesti saada vain jos on siihen soveltuvan sairauden diagnoosi, minullahan sitä ei ole.

Haluaisin jakaa kanssanne ajatuksiani ja tunteitani liittyen viimeaikaisiin kokemuksiini julkisen terveydenhuollon parissa.

Olen päässyt tutkimuksiin TYKS Akuuttipsykiatriaan, ja tahtoisin kertoa teille taustastani jotta voitte harkita voisitteko ystävällisesti ottaa minut asiakkaaksenne tulevaisuudessa KELA:n maksamalla kuntoutuksella.
Koen että mielenterveyteni ylläpitäminen on nyt tämän vaikeahkon tilanteeni vuoksi erityisen tärkeää.

Akuuttipsykiatriassa on nyt käsittääkseni tarkoituksena selvittää onko tämänhetkinen oireiluni taustalla syynä esimerkiksi joku henkinen trauma tai muu elämäntilanne.

Olen 42-vuotias, asun yksin. Pidemmät matkat käytän pyörätuolia tai sähkömopoa. Kotona kävelen.

Olen kamppaillut kipusairauteni kanssa jo yli 20 vuoden ajan, mutta valitettavasti en ole saanut siihen selvyyttä vaikka olen käynyt lukuisissa tutkimuksissa. Kipuani on yritetty helpottaa “kaikilla mahdollisilla” kipulääkkeillä huonoin tuloksin.

Vuoden 2021 alussa sain Astra Zenecan koronarokotteen ja 10 päivän päästä siitä alkoi polttava/kirvelevä kipuilu jaloissani vähitellen laajentuen yhä suuremmalle alueelle.

Kyseistä kipuilua ei ole ollut sitten lapsuuden jolloin jaloissani oli “ihottumaa” jota äitini kutsui “purppuraksi” – raavin öisin ihoni verille siten että lakanat tuli vaihtaa päivittäin. Syytä kyseisiin oireisiin ei koskaan saatu selville – oireet poistuivat murrosiän yhteydessä.

Koronarokote-haittailmoitusta ei ole tehty terveydenhuollon toimesta enkä itse mielestäni kykene maallikkona arvioimaan onko kyse syy-seuraus -suhteesta vai vain satunnaisesta ajallisesta yhteydestä 10 päivän sisällä rokotuksesta.

Pfizerin koronarokotteet 2. annos ja 3. annos eivät ole aiheuttaneet mitään oireita ja suunnittelen hakevani myös 4 annoksen, koska olen armeija-aikana diagnosoidun astmani vuoksi käsittääkseni riskiryhmässä.
Myöskään aiempina vuosina hakemani influenssa-rokotteet eivät ole aiheuttaneet ongelmia joten suunnitelmani on myös se hakea suositusten mukaisesti.

9. huhtikuuta 2021 sairastuin “luulosairauteen”, jossa olen alkanut kuvitella itselläni olevan jonkinlaisen autoimmuunisairauden, kuten vaskuliitin.

Tämä tilanne on muodostunut minulle erittäin hankalaksi.

Tämän minulle aiheutti yksittäinen lääkäri TYKS päivystyksessä, joka kertoi minulla olevan vaskuliitti ja se olisi syynä viimeisen 20 vuoden aikaiseen kipuiluuni. Hän kertoi terveyskeskuksen jatkavan selvityksiä. Akuuttia hoidettavaa ei siis ollut.

Päivystyskäynnin yhteydessä ultraääni-tutkimus sisäreisiin aiheutti tuskallista kipua – tutkimuksen tehnyt eräs toinen lääkäri sanoi turhautuneena minulle että kyseinen tutkimus on täysin kivutonta eikä voi aiheuttaa kipua, tämän jälkeen painoi lääkinnällistä laitetta entistä kovemmin sisäreiteeni minun ulisten tuskallisesta kivusta silmissäni kyyneleet.

Muutaman viikon päästä terveyskeskus teki normaalit laboratoriotestit jotka eivät osoittaneet vaskuliittiin viittaavaa. Minulla oli kuulemma “penikkatauti”.

Hakeuduin yksityiselle sektorille jossa tehtiin tarkat verikokeet ja etsittiin vaskuliitti-diagnoosissa käytettäviä tarkkoja ANCA -vasta-aineita.

16. heinäkuuta 2021 sain selkeästi positiiviset ANCA-vasta-aineiden tulokset, missä oli jatkosuosituksena lisää tarkentavia laboratorio-testejä jotta mahdollinen vaskuliitti-sairaus voidaan selvittää. Minulle on kerrottu, että vaskuliitteja on monenlaisia. Eräs yksityisen sektorin lääkäri on lisäksi kertonut minulle, että näin vaativat sairaus-epäilyt tulee selvittää yliopistosairaala-tasoisessa sairaalassa.

https://www.luulosairaus.com/wp-content/uploads/2023/05/Vaskuliitti3-1024×939.jpg

Syksyllä alkoi vähintään 71 vuorokauden mittainen kuumeilu joka korkeimmillaan kävi +38c. Normaali yksilöllinen kehonlämpötilani on +36,5c
Kuvassa liitteenä kaavio.

https://www.luulosairaus.com/wp-content/uploads/2023/08/kuume-page-001-1024×723.jpg

Minua suositeltiin kahden eri lääkärin toimesta lopettamaan kuumeen mittaus.

Ensimmäinen lääkäri sanoi sen olevan seurausta normaalista “flunssa-viruksesta” ja toinen lääkäri antoi ymmärtää että kuumeen mittaaminen saattaa aiheuttaa kehoni lämpötilan nousun ja sen mittaamisen lopettamisen jälkeen kuumeilu saattaisi loppua.

Olotilani oli kuitenkin “kuumeinen” vielä useita kuukausia mittauksen lopettamisen jälkeenkin.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/20/rokotuksesta-kuumeilu-edelleen-jatkui-matka-normaalista-arjesta-poikkeaviin-mittauksiin/

13.1.2022 sisäreidessäni havaittiin 2×3 cm kokoinen paise jossa sisällä oli “nestettä”. Näitä kyseisiä paiseita ilmaantui vähän väliä aina uudelleen ja uudelleen molempiin sisäreisiin. Verisuonikirurgian dosentti, thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri kehoitti “näyttämään ihotautilääkärille jos patit eivät häviä 1kk aikana.”

https://www.luulosairaus.com/2022/01/13/kaynti-13-1-2022-yksityinen-sisareisien-patit/

4.3.2022 yksi näistä ilmaantuneista paiseista puhkesi ja ulos tuli märkää eritettä. Kävin näyttämässä päivystävälle terveyskeskuslääkärille. Sain antibioottikuurin ja päivystävä lääkäri sanoi tekevänsä lähetteen ihotautilääkärille. En koskaan saanut kuitenkaan lähetettä ja kysyessäni siitä, sitä ei kuulemma ollut tehty.

https://www.luulosairaus.com/2022/03/04/kaynti-4-3-2022-terveyskeskus/

27.4.2022 terveyskeskuslääkäri havaitsi, että “Arteria Femoralista vaikea saada tuntumaan kummallakaanpuolen” – Kyseessä siis samat kohdat sisäreisissä johon märkivät paiseet olivat ilmaantuneet aina uudelleen ja uudelleen. En saanut lähetettä ihotautilääkärille vieläkään.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/26/arteriafemoralista-vaikea-saada-tuntumaan-kummallakaanpuolen/

Vaikka yksityiseltä sektorilta lähetettiin lähetteitä Tyksin harvinaissairausyksikköön, vastauksena tuli aluksi, että “ei ole syytä epäillä harvinaissairautta.”

Myöhemmin selvisi, että lähete olikin hylätty, koska he olivat päättäneet että lisäselvittelyjä ei kohdallani enää tehdä.

Tämä on aiheuttanut minulle syvää arvottomuuden tunnetta ja pettymystä, sillä tunnen jääväni vaille asianmukaista kipulääkitystä jonka ehdottomasti tarvitsisin.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/30/potilaan-kohdalla-tulisi-suunnitelmalla-kivunhoidon-turvallisempi-toteutuminen-hydrokortisoni-opioidi-kipu-opioidikriisi/

Koen, että julkisen terveydenhuollon toiminta on aiheuttanut minulle “Medical Gaslighting” -oireilua, jossa oireeni ja kokemukseni eivät tunnu saavan mielestäni tarvittavaa huomiota, vaan fyysiset oireeni mitätöidään tai vähätellään.
Yksityisellä sektorilla ollessani hoidettavana kyseistä oireilua ei ilmene. Privaatissa käynnit ja hoito on aina ollut ensiluokkaista.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/26/terveydenhuollossa-kokee-tulleensa-mitatoidyksi-mm-ajankohtaisen-kuumeiluoireen-vuoksi/

Tämä tilanne on tuonut mukanaan henkistä tuskaa ja kärsimystä, ja se on palauttanut mieleeni kouluaikojeni kiusaamiskokemuksia.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/29/kiusaamisen-vastainen-apusivusto-koulukiusaaminen-laakari-kiusaaminen-medicalgaslightning-gaslighting-medical/

Erityisesti yksi lääkäri, joka on ollut hoitoketjussani, on sattumoisin ollut myös koulukiusaajani ala- ja yläasteella. Vastaanottokäynnin jälkeen olin pitkään ahdistunut, koska tunsin olevani alisteisessa asemassa entiseen kiusaajaani näin aikuisiällä hänen mitätöidessä ja vähätellessä oireeni. Kuulemma “me ollaan jo vanhoja ukkoja” ja siksi kipuilua esiintyy.

Haluaisin nyt saada mahdolliselta terapeutiltani tukea ja ohjausta siitä, miten voisin käsitellä näitä tunteita ja miten voisin voisin hyväksyä itsemurhasuunnitelmia aiheuttavan kivun sietämisen ilman suositusten vastaista lääkitystä (kyypakkaus) joka vaarantaa terveyteni ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi 2. tyypin diabeteksen tai kroonisen haimatulehduksen – muista sairauksista puhumattakaan.

Olen kuitenkin valmis ottamaan vaikka 4 lisäsairautta, onhan se pienempi haitta kuin itsemurha-suunnitelmia aiheuttava kipu. En pelkää sairastumista mihinkään sairauteen. Ainoa nöyrin pyyntöni on vain pitää kipu poissa. Toimimattomia ja aiemmin kokeiltuja huumaavia lääkkeitä en myöskään tarvitse.

Kohdallani on kokeiltu “kaikki” kipulääkkeet viimeisen 20v aikana eikä mikään ole antanut tarpeeksi vastetta.

Vain erektiolääkkeenä käytetty verisuonia laajentava Viagra ja tulehdusta hillitsevä hydrokortisoni-valmiste kyypakkauksen tableteista jauhettuna helpottavat kipuiluni VAS-asteikolta 7-8 kohtuulliseen VAS 3. Asteikko: 0=ei kipua, 10=pahin mahdollinen kipu.

Olen nyt käyttänyt näitä kyypakkauksen hydrokortisoni-tabletteja suositusten vastaisesti noin puolen vuoden ajan. Ainakin viimeisen 3kk ajan säännöllisesti joka aamu.
Tarvittaessa otan iltaisinkin vaikka tiedän että se johtaa valvomiseen. Mielummin valvon kivuttomana kuin valvon tuskissani itsemurhasta haaveillen.

Iltaisin otettuna kortisoni-lääke ilmeisesti sekoittanee kehon omaa kortisoni-tuotantoa ja saattaa aiheuttaa vaikeasti hoidettavia sekä pitkäaikaisia sairauksia.

Viimeisen 3kk aikana olen mielestäni selättänyt aiemmin vaikeana kuvatun, ja ketamiini-infuusioiden kanssa hoidetun keski-vaikean masennuksen. En siis koe että olisin enää masentunut. Myös mielialani on parantunut ja koen olevani taas “kuin oma itseni”.

Minulla ei ole koulutusta eikä asiantuntemusta lähteä arvioimaan johtuuko se siitä että itsemurhasuunnitelmia aiheuttaneet krooniset kipuni ovat viimeinkin hallinnassa suositusten vastaisesti käytetyllä hydrokortisonilla.

Joku itseäni älykkäämpi on myös sanonut hydrokortisonin saattavan nostaa mielialaa, mutta en osaa arvioida vaikuttaako se omalla kohdallani tilanteeseeni.

Olen kuntouttanut itseäni vuoden 2022 syksystä lähtien omaehtoisella kuntouttavalla työtoiminnalla ruokalähettinä, jonka kuitenkin jouduin lopettamaan kipujeni lisääntymisen vuoksi ennen joulua.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/29/luulosairaus-wolt-omaehtoinen-kuntouttavatyotoiminta-2022/

Painoni on mukavasti tipahtanut parissa vuodessa noin 30kg. Ehkäpä ihan hyväkin, olihan aikamoinen 143 kiloinen mursu aiemmin.

https://www.luulosairaus.com/2023/09/01/painonvaihtelu-paino-laihtuminen/

Olen avoin keskustelemaan ja työskentelemään yhdessä ratkaisujen löytämiseksi.

Kirjoittaminen tuottaa helpotusta ja pitää mieleni virkeänä ja se onkin tällä hetkellä yksi tärkein kuntouttava toimintamalli itselleni. Osa satiiri-blogissani olevista artikkeleista ei kosketa minua eikä ole oireiluani, ne on kirjoitettu vain hakukone-optimoinnin vuoksi jotta omaehtoinen opiskeluni olisi täysipainoista ja todellista oppia itselleni.

Olen harkinnut kouluttautuvani uudelleen esimerkiksi toimittajaksi artikkelien kirjoittamiseen tai vaihtoehtoisesti kotisivujen tai internetpalvelimien ylläpitäjäksi.
Olen ilmoittautunut 24.8.2023 TE-keskukseen jotta voisin saada tietoa mahdollisista työllistymismahdollisuuksistani. Haluaisin palata takaisin työelämään kuntoutustukeni päättyessä 29.2.2024.

https://www.luulosairaus.com/2023/08/24/tepalvelut-tyonhaku-tyopaikat-rekry/

Kiitos jos luitte tänne asti. Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssanne lisää jos päädytte ottamaan minut asiakkaaksenne. En odota vastausta tähän lähettämääni viestiini ja tulkitsen vastaamattomuuden johtuvan resurssipulasta jonka vuoksi ette voi ottaa lisää asiakkaita.

Tekstini perustuu tulostushetkellä oleviin kanta-arkistosta löytyneisiin potilas-asiakirjoihin. En nyt ala käyttämään aikaani tarkastaakseni ovatko ne vielä siellä olemassa tai onko niitä muutettu tulostukseni jälkeen.
Tulostushetken näkee asiakirjan yläreunasta.

Noudatin lääkäri Jonne Junturan ohjeita ja lähetin vahingossa sähköpostin jokaiselle vastaanottavalle terapeutille Varsinais-Suomessa. En taas tajunnut että Helsingin ja Turun välillä on hieman eroa näissä.

Käytännössä listalleni joutui myös terapeutteja jotka eivät olleet kelan kilpailutuslistalla eivätkä siis olisi minun tapauksessa soveltuneet kelan maksamiksi.

Terveydenhuollon ammattilaisia oli listalla 532 kappaletta.

Nyt olen sitten ainakin yrittänyt tehdä parhaani löytääkseni sopivan palveluntuottajan haastavalle tilanteelleni. Olen tarvittaessa valmis jopa kulkemaan toiselle paikkakunnalle löytääkseni ammattilaisen joka voi auttaa tilanteessani.